Subota, 5. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba5. Oktobra. 2019. Izdvojeno, USK
Kantonalna bolnica “dr.Irfan Ljubijankić” u Bihaću dobila nove operacione sale

Za stanovnike Unsko-sanskog kantona ohrabrujuće vijesti. Nakon šest godina rada u skučenim i neuslovnim prostorima, ljekari i medicinsko osoblje Kantonale bolnice u Bihaću od naredne sedmice bi trebali početi sa prvim zahvatima u novoizgrađenim operacionim salama.

Šest godina nakon katastrofalnog požara u kojem su uništeni neki od najbitnijih djelova kantonalne bolnice dr.Irfan Ljubijankić u Bihaću, ova najveća i najznačajnija zdravstvena ustanova na području ovog kantona, konačno je dobila nove operacione sale. Kako izgledaju nove operacione sale, građani će moći vidjeti već naredne sedmice za kada je planirano zvanično otvaranje, a do tada se ne mogu ni snimati. Izgradnja novih operacionih sala koštala je oko milion i po maraka, a cijeli proces je trajao godinama. Problemi su pratili cijeli postupak, od tendera pa do nabavke sredstava.

HAJRUDIN HAVIĆ, direktor KB “Dr. Irfan Ljubijankić”

Ne radi se samo o operacionim salama nego i intenzivnoj njezi ali i ortopediji koja ce kao cijelina biti pustena u rad ovih dana. Operacione sale su opremljene, onaj dio koji smo morali zanoviti, zanovili smo ali je dobrim dijelom sve sto je ostalo neuništeno u požaru, iskorišteno je.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju pacijenti sa područja Unsko-sanskog kantona. Pored novih operacionih sala u Kantonalnoj bolnici se radi i na rekonstrukciji grudnog i zaraznog odjela, kako bi imali proširene kapacitete zbog, između ostalog, i migrantske krize. Cilj je također u narednom periodu uspostaviti odjele u kojima bi pružali usluge iz tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, poput invazivne kardiologije. Za obezbjeđivanje novca u tu svrhu vjerovatno će se pokušati doći modelom javno-privatnog partnerstva.

Izvor: Haris Domazet/BHRT

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision