Srijeda, 10. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton -3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembra. 2014. Sport, Vijesti
Korak ka ujedinjenju karate sporta u BiH

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak koji je za cilj imao rješavanje problema u karate sportu u Bosni i Hercegovini. Kako je Agenciji FENA kazao generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić, sastanak je rezultirao zaključcima koji vode ka ujedinjenju ovog sporta. “Svi klubovi će se, kako i nalaže Zakon o sportu, uključiti u Federalni karate savez, odnosno Karate savez RS-a, koji će nakon toga formirati karate savez BiH. Tako ćemo imati sve sportiste iz karate sporta pod jednim državnim, krovnim savezom”, kazao je Fazlagić.

Dodao je da će na takmičenje u Baru, koje počinje za dva dana, prvi put nakon dugo vremena nastupiti zajedno najbolji karate sportisti iz cijele BiH i da će u najjačem sastavu predstavljati BiH.

Sportisti će na tom takmičenju nastupiti pod okriljem dosadašnjeg Karate saveza BiH koji je godinama egzistirao. Fazlagić je naveo da je novi sastanak zakazan za sedam dana, i na njemu će učesnici današnjeg sastanka donijeti potvrde iz svojih baza da podržavaju ove prijedloge. “To što žele da postignu dogovor je ogroman napredak. Sada moramo biti malo strpljivi da se to sve potkrijepi i validnom dokumentacijom, te ovjeri u Ministarstvu pravde”, kazao je Fazlagić.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision