Ponedjeljak, 15. April 2019.
Unsko-sanski kanton 2° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: aljazeera.net15. April. 2019. Izdvojeno, Region
Limaj: Kosovo spremno za nastavak dijaloga

Kopredsedavajući kosovskog pregovaračkog tima Fatmir Limaj izjavio je da je Kosovo svakog trenutka spremno za nastavak dijaloga o sveobuhvatnom pravno obavezujućem sporazumu o normalizaciji odnosa sa Srbijom, ali da nastavak zavisi od srpske strane.

“Trenutno mislimo da smo poslali poruku međunarodnoj zajednici da smo spremni. Oni moraju da rade sa Srbijom da Srbija bude spremna da sedne za sto. Kad god je Srbija spremna i mi smo spremni. To ne zavisi samo od nas, već i od druge strane”, rekao je Limaj za kosovsku agenciju Kosovapress.

On je rekao da je obaveza ekipe Kosova da pitanje nestalih tokom rata bude glavna tema u razgovorima i obećao da neće biti konačnog dogovora bez otkrivanja sudbine nestalih i istrage slučajeva seksualnog nasilja tokom rata na Kosovu.

Netransparentni razgovori sa Srbijom

“Takva nacionalna tema kao što su razgovori sa Srbijom, u prošlosti je vođena bez odgovornosti, bez platforme, bez ideja, bez transparentnosti, a rezultati se znaju”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, taksa kao prepreka Srbiji za nastavak dijaloga biće ukinuta kada prestanu razlozi zbog kojih je uvedena.

“Stoga je jedini način da se reše problemi između naših dveju zemalja ozbiljan dijalog koji će dovesti do srpskog priznavanja Kosova, a praktično uz priznavanje Kosova sve će biti rešeno”, kazao je Limaj.

Govoreći o zhatevima opozicije za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora Limaj je rekao da ne vidi signal za nove izbore, ali da ne isključuje mogućnost za njihovo održavanje.

“Izbori dolaze kada su uslovi sazreli. Očigledno je da je to obično sa zakonskim rokovima, svake četiri godine ima izbora. Ali to nije nešto fiksirano. Zapravo, nije isključena mogućnost da se u budućnosti mogu dogoditi. Ovo je uvek bio slučaj na Kosovu u prošlosti, štaviše na Kosovu nijedna vlada nije kompletirala mandat u celini”, kazao je Limaj.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision