Srijeda, 14. August 2019.
Unsko-sanski kanton 2° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba14. August. 2019. Izdvojeno, USK
Mladi ljekari iz USK po završetku studija moći će stažirati bez čekanja
Traženo je i da se mladi ljekari odmah i zaposle te nakon stažiranja ostanu u toj ustanovi. Vlasti u USK smatraju kako bi ovo moglo zaustaviti odlazak mladih.

Kako je kazala ministrica zdravstva i socijalne politike Nermina Ćemalović, doktori medicine i stomatologije te magistri farmacije koji studiraju po Bolonjskom sistemu imaju u okviru zadnjeg semestra obavljanje pripravničkog staža.

“Dajemo podršku mladim ljekarima u zaposlenju i ranim specijalizacijama. Imamo odluku, ali postoje procedure kada je u pitanju zapošljavanje koje se moraju ispoštovati. Nedostaje ljekara u domovima zdravlja i u Velikoj Kladuši i Bihaću. Trebamo zadržati mladost našeg kantona”, kazala je Ćemalović.

Prema posljednjim informacijama iz Ljekarske komore USK u proteklih 10 godina čak 70 doktora je napustilo Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću. Bolnicu je napustio i veliki broj medicinskih radnika.

Nezadovoljni su malom platom, teškim uslovima rada i brojnim drugim problemima. Zbog toga je sve manje doktora specijalista, ali i medicinskog osoblja.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision