Četvrtak, 17. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba17. Januar. 2019. Zanimljivosti
Mladi tim iz Bosne i Hercegovine kreirao platformu za salone ljepote
Mladi tim programera “15do3” predvođen Damirom Šeremetom i Vedranom Kapetanovićem, kreirao je originalnu bosanskohercegovačku platformu kojom želi odgovoriti na potrebe tržišta.

Radi se o platformi koja omogućava rezerviranje termina u omiljenim salonima ljepote, koja će od danas biti aktivna.

Specifičnost tog tima je što su svi mladi i što su imali priliku raditi za velike softverske kuće, ali su odlučili da naprave iskorak na bh. tržištu i osmisle nešto novo i svoje.

– Želimo stajati iza bh. proizvoda u IT sektoru. Naravno, u današnjem vremenu to je lakše reći nego uraditi s obzirom na povezanost globalnog tržišta – kazao je Šeremet Feni dodajući da je najteži dio posla osmisliti nešto novo te tu zamisao vrlo brzo pretvoriti u proizvod.

Iz tima “15do3” poručuju da je to samo početak te da vjeruju da njihova aplikacija ima potencijal za širenje ponude, a prve povratne informacije govore da ona ima svoje mjesto i na bosanskohercegovačkom, ali i na regionalnom tržištu.

– Čekanja, pozivi i ‘pregovaranje’ o datumima postaju stvar prošlosti. Rezervacije više ne zavise od radnog vremena salona, što olakšava pristup korisnicima, a rasterećuje pružaoce usluga administracije i dodatnih obaveza praćenja i rada sa rasporedom – pojasnio je Kapetanović.

Povezivanje putem aplikacija te vrste osigurat će predstavljanje salona koji tek počinju sa radom te onima koji do sada nisu ulagali u marketing i vidljivost na tržištu.

– Mogućnost pregleda ponuda, lokacija, usluga i termina oslobodit će salone obaveze da rade na razvoju vlastitih web stranica i opterećenja vođenja kanala na društvenim medijima. Jednostavno, povezivanje korisnika i pružaoca usluga postaje posao tima 15do3 – zaključio je Šeremet.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision