Petak, 2. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba2. Avgusta. 2019. USK
Mladi u Velikoj Kladuši dobili Alternativni centar kulture: Muzika, radionice, filmovi…
Prostor Alternativnog doma kulture nalazi se u neposrednoj blizini stadiona NK Krajišnik, u ulici Milana Popovića. Prostire se na 130 metara kvadratnih, a sadrži čitaonu, muzičku sobu, prostorije za radionice, koncerte, javne tribine, projekcije filmova, izložbe itd.

U čitaoni se nalaze knjige koje mogu koristiti svi posjetioci, a muzička soba je opremljena instrumentima na kojima će moći vježbati muzičari i bendovi.
Prostor je otvoren od sredine jula i već su se održali neki događaji, a planirano je da se održavaju radionice iz slikarstva i street arta, web dizajna, novinarstva i medijske pismenosti te fotografije.

“Naš dugoročni cilj je da Alternativni dom kulture postane mjesto u kojem će se mladi, ali i drugi građani, svakodnevno okupljati, razmjenjivati znanje, učiti zajedno i jedni od drugih te na taj način osvježiti kulturni i društveni život Velike Kladuše novim idejama i dešavanjima. Od početka augusta do kraja 2019. godine Alternativni dom kulture će biti otvoren za sve građane pet dana sedmično”, kazali su iz Centra za demokratizaciju društva “Naša zajednica” koji upravlja ovom ustanovom.

Centar će biti otvoren mini koncertom autorskog dua KamoSutra koji čine Amir Mahmutović i Elvis Ćerimović, a već 2. augusta će biti upriličena prva projekcija filma “Vitez bibliotekar” i izložba slika Hasana Bekanovića.

Alternativni dom kulture radit će svaki dan od srijede do nedjelje u terminu od 12 do 20 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision