Petak, 6. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: cazin.net6. Decembra. 2019. USK
Najavljen sastanak o Planu zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima USK
U ponedjeljak, 9. decembra 2019. godine sa početkom u 10:00 sati u sali za sjednice Vlade Unsko-sanskog kantona održat će se II sastanak Kantonalne radne grupe za izradu „Plana zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima Unsko-sanskog kantona“.

Naime, Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u partnerstvu sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u novembru 2018. godine aplicirali su kod Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH na Javni konkurs sa projektnim prijedlogom pod nazivom „Plan zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima Unsko-sanskog kantona“.

Obzirom da je projekt odobren za sufinanciranje, realizirane su prve aktivnosti kao što su odabir konsultanta shodno Zakonu o javnim nabavkama BiH, potpisani ugovori, zatim je Vlada Unsko-sanskog kantona na prijedlog gradova i općina imenovala Kantonalnu radnu grupu za izradu „Plana zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima Unsko-sanskog kantona“. Nakon toga održan je prvi sastanak Kantonalne radne grupe, a nakon toga od strane konsultanta i u dogovoru sa istima izvršen terenski obilazak svih lokanih zajednica Unsko-sanskog kantona.

Obzirom da je konsultant u završnoj fazi izrade Nacrta „Plana zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima Unsko-sanskog kantona“, dana 9.12.2019. godine sa početkom u 10:00 sati u sali za sjednice Vlade Unsko-sanskog kantona, održat će se drugi sastanak Kantonalne radne grupe.

Na sastanku će se prezentirati Nacrt dokumenta kroz:

– postojeće stanje, tj. analizu prikupljenih podataka,

– strateške i operativne ciljeve sa definiranim programima i projektima, te način prioritetizacije planiranih programa i projekata, i

– tehnički dio dokumenta, odnosno pregled aglomeracija za svaki grad i općinu sa njihovim prioritetima.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision