Nedjelja, 28. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krstarica.rs28. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Najslabiju povezanost aerodroma u Evropi ima BiH

Aerodromi u zemljama bivše Jugoslavije nude manje konekcija putnicima, i direktnih i indirektnih, u poređenju sa svojim evropskim konkurentima, pokazuju podaci iz izvještaja Međunarodnog aerodromskog savjeta (ACI).

Prema podacima ACI, najslabiju aerodromsku povezanost na kontinentu, od 43 države ima Bosna i Hercegovina, a sledi je Sjeverna Makedonija.

Srbija je druga na listi od zemalja bivše Jugoslavije, na 28. mestu u Evropi, dok je Hrvatska ispred nje na 22. poziciji, objavio je portal „exyuaviation“.

Kako prenosi B92, iako BiH ima najlošiju direktnu povezanost, ispred je u odnosu na Sjevernu Makedoniju u pogledu indirektne povezanosti i kao čvorište, pokazala je studija ACI.

Sjeverna Makedonija, koja je rangirana na 40. mestu, u protekloj deceniji doživela je značajan rast broja putnika, međutim, dominacija kompanije „Vizer“ i to što primarno opslužuje sekundarne aerodrome uticalo je na plasman te zemlje, prenosi B92.

Španija ima najviši nivo aerodromske povezanosti u Evropi, a za njom slede Njemačka, Velika Britanija, Francuska i Turska.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision