Subota, 13. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton 0° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Septembra. 2014. Izdvojeno, USK, Vijest dana
Nezapamćene poplave u USK nanijele ogromnu štetu, prijete klizišta

Stanje na poplavljenim područjima na području Unsko-sanskog kantona jutros je nešto bolje, međutim još uvijek su brojne kuće pod vodom, a opasnost predstavljaju i klizišta.Vodene bujice uzrokovane obilnim kišnim padavinama protekla dva dana napravile su veliku materijalnu štetu na području Cazina. Dosta kuća je još uvijek pod vodom, a iz nekih se voda povlači ili ispumpava.

Nema prekida u saobraćanju osim zabrane preko mosta u Rajaku za naselje Mutnik zbog oštećenja mosta preko rijeke Mutnice. U mjestu Puškari aktiviralo se staro klizište i na tom mjestu saobraća se jednom trakom.

U Cazinu je jučer proglašeno stanje prirodne nesreće, a mještani ne pamte ovakve poplave. Vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, uposlenici javnih preduzeća i ustanova uveli su 24 satna dežurstva i prate stanje na terenu.

Bujične vode donijele su velike probleme stanovnicima naselja Trnovi, Tomina i Novo Naselje na području Sanskog Mosta.

Zabrinjava konstantan porast Sane, a kako je saopćeno iz Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, očekuje se da će njen nivo rasti i do 20 cm svakog sata.

Oborinske vode donijele su poplave i na području Bihaća. Voda je ušla u dvorišta kuća u naseljima Čavkići, Jezero-Privilica, Ozimice I, Kamenica, Vrsta, Pokoj, Gornje Prekounje, Mali Lug i Luke.

Vodostaj Une dosegao je 420 centimetara i u Kostajnici u kojoj je i dalje na snazi odluka o proglašenju vanrednog stanja odbrane od poplava, a u Bosanskom Novom i dalje se bilježi rast Une i Sane.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision