Srijeda, 30. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krupljani.ba30. Januar. 2019. USK
Njemački gigant Bofrost zainteresovan za ulaganje u USK

Predstavnici njemačke firme Bofrost nedavno su boravili u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu, gdje ih je primio ministar privrede Vlade Unsko-sanskog kantona Nijaz Kadirić. Cilj dolaska ove njemačke kompanije u USK bio je da razgovaraju o mogućnostima saradnje u BiH i na području ovog kantona.

Podrška projektima

Bofrost je vodeća multinacionalna firma u direktnoj prodaji najkvalitetnijih duboko zamrznutih proizvoda, koja u Evropi djeluje više od 50 godina, a na sastanku je dogovoreno da Bofrost zvanično dostavi pismo namjere sa konkretnim poslovnim prijedlozima i mogućim projektima koji bi se realizovali na prostoru Unsko-sanskog kantona.

– Vlada Unsko-sanskog kantona će, kroz Ministarstvo privrede, podržati sve zdrave poslovne projekte koji bi, u konačnici, doveli do novog zapošljavanja naših građana, kazao je ministar Kadirić.

Kako je istaknuto tokom sastanka, Ministarstvo će podržati svaku firmu koja za cilj ima poticanje razvoja privrede i otvaranja novih radnih mjesta.

Inače, njemačka kompanija Bofrost nosilac je nagrade Big Brother zbog uspješne saradnje sa radničkim sindikatima, dobitnik je i brojnih nagrada za najbolja pakovanja proizvoda, kao i za najbolju online uslugu. Ova kompanija ima filijale u 13 država, gdje vrše direktnu prodaju smrznute hrane i sladoleda.

Otvorena vrata

Prema ocjenama potrošača, Bofrost je kao domaća firma u Njemačkoj pozicionirana na 42. mjestu. Dolazak jedne ovakve kompanije dokaz je da Unsko-sanski kanton postaje sve privlačniji za ulagače iz Njemačke, a jedan od razloga je i što već deceniju njemačka kompanija Meggle uspješno posluje u Bihaću, čime je otvorila vrata i za druge ozbiljne kompanije.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision