Srijeda, 30. Januara 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Januara. 2019. USK
Njemački gigant Bofrost zainteresovan za ulaganje u USK

Predstavnici njemačke firme Bofrost nedavno su boravili u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu, gdje ih je primio ministar privrede Vlade Unsko-sanskog kantona Nijaz Kadirić. Cilj dolaska ove njemačke kompanije u USK bio je da razgovaraju o mogućnostima saradnje u BiH i na području ovog kantona.

Podrška projektima

Bofrost je vodeća multinacionalna firma u direktnoj prodaji najkvalitetnijih duboko zamrznutih proizvoda, koja u Evropi djeluje više od 50 godina, a na sastanku je dogovoreno da Bofrost zvanično dostavi pismo namjere sa konkretnim poslovnim prijedlozima i mogućim projektima koji bi se realizovali na prostoru Unsko-sanskog kantona.

– Vlada Unsko-sanskog kantona će, kroz Ministarstvo privrede, podržati sve zdrave poslovne projekte koji bi, u konačnici, doveli do novog zapošljavanja naših građana, kazao je ministar Kadirić.

Kako je istaknuto tokom sastanka, Ministarstvo će podržati svaku firmu koja za cilj ima poticanje razvoja privrede i otvaranja novih radnih mjesta.

Inače, njemačka kompanija Bofrost nosilac je nagrade Big Brother zbog uspješne saradnje sa radničkim sindikatima, dobitnik je i brojnih nagrada za najbolja pakovanja proizvoda, kao i za najbolju online uslugu. Ova kompanija ima filijale u 13 država, gdje vrše direktnu prodaju smrznute hrane i sladoleda.

Otvorena vrata

Prema ocjenama potrošača, Bofrost je kao domaća firma u Njemačkoj pozicionirana na 42. mjestu. Dolazak jedne ovakve kompanije dokaz je da Unsko-sanski kanton postaje sve privlačniji za ulagače iz Njemačke, a jedan od razloga je i što već deceniju njemačka kompanija Meggle uspješno posluje u Bihaću, čime je otvorila vrata i za druge ozbiljne kompanije.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision