Utorak, 17. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: b92.net17. Septembra. 2019. Region
Nova afera trese Crnu Goru: Glavni akter pobjegao, traži advokate iz Srbije

Nenad Vujošević, kojeg je Specijalno tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije Duška Kneževića, napustio je Crnu Goru u petak. Kako piše “Pobjeda”, on je Crnu Goru napustio preko graničnog prelaza Dračenovac.

Vujošević je, navodi se, napustio Crnu Goru sam, svojim vozilom.

U snimku koj je Knežević objavio u nedjelju veče čuje se da je Vujošević potvrdio da je novac dobijen od predsjednika Atlas Grupe dostavljao specijalnom tužiocu Ivici Stankoviću, što je ovaj u više navrata negirao.

Pozivajući se na svoja saznanja ovaj podgorički dnevnik piše da su istražitelji došli do operativnog saznanja da je Vujošević odmah nakon toga kontaktirao jednog advokata iz Slovenije, kao i dvojicu iz Srbije, kako bi ih angažovao da ga zastupaju.

Ovaj podatak istražiteljima potvrđuje sumnju da se radi o isplaniranoj akciji s ciljem diskreditacije crnogorskih institucija, jer je Vujošević “nestao” dva dana prije objavljenog snimka o navodnoj korupciji u crnogorskom tužilaštvu, što znači da je tačno znao da će mu Knežević omogućiti dovoljno vremena da napusti teritoriju Crne Gore, prenio je portal RTCG.

Tempirano vrijeme objavljivanja snimka, navodi list, ukazuje da je Vujošević imao plan i dogovor sa Kneževićem.

Prema informacijama “Pobjede”, bezbjednosne službe su se posebno interesovale za njegovo ponašanje nakon što je, makar u posljednje godinu, počeo aktivno da se raspituje za predmete u slučaju Duška Kneževića.

Prema istim izvorima “Pobjede”, nakon što je osjetio da je pod posebnom lupom njegov rad u Tužilaštvu, Vujošević je skovao plan za bjekstvo.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision