Utorak, 8. Oktobar 2019.
Unsko-sanski kanton 5° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtcg.me8. Oktobar. 2019. Region
Nova aviokompanija: Er Slovenija do marta 2020?

Vlada Slovenije pregovara sa njemačkom Lufthanzom i operaterom Frankfurtskog aerodroma Fraportom o prodaji pojedinih avio-ruta slovenačke kompanije Adria Ervejz koja je krajem septembra proglasila bankrot.

Portal exyuaviation.com prenosi da je Adria saobraćala ka Briselu, Frankfurtu, Minhenu, Beču i Cirihu, kao i da Lufthanzine podružnice do sada nijesu imale sopstvenu direktnu liniju za Ljubljanu.

Slovenački ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek kazao je da bi se oko polovina ruta moglo dodijeliti Lufthanzi, kao i da se trenutno pregovara sa najvećom njemačkom avio-kompanijom o formiranju novog nacionalnog operatera.

Počivalšek je ocijenio da bi novonastala Er Slovenija mogla da započne poslovanje već krajem februara 2020. godine sa flotom od 10 do 12 aviona i da bi saobraćala na petnaest destinacija.

Sa druge strane, ministar je upozorio da bi proces mogao potrajati neko vrijeme i da će za njega biti potreban politički konsenzus u zemlji.

Vlada u Sloveniji je u međuvremenu predložila zakon koji bi omogućio subvencionisanje važnih avio-ruta, o kom će u toku sljedećih mjeseci raspravljati poslanici u parlamentu.

Adrija Ervejz podnijela je nakon 58 godina postojanja zahtjev za otvaranje stečajnog postupka pred Okružnim sudom u Kranju zbog toga što nije uspjela da obezbijedi dodatna sredstva za nastavak poslovanja.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision