Četvrtak, 11. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 8° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krupljani.ba11. Jula. 2019. USK
Novi komandant EUFOR-a u BiH posjetio Bihać i sastao se sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem

 

Nakon preuzimanja dužnosti novog komandanta EUFOR-a u BiH, generalmajor Reinhard Trischak posjetio je danas Grad Bihać i u razgovoru sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlić upoznao se sa aktuelnom migrantskom krizom i aktivnostima koje Grad Bihać kao lokalna zajednica čini da prevaziđe krizu u isčekivanju konkretnih reakcija nadležnih državnih institucija.

„Kroz presjek stanja u Bihaću u proteklih godinu dana i naših aktivnosti upoznao sam komandanta EUFOR-a sa stanjem kada je u pitanju migrantska kriza. Ponovio sam još jedanput da Vučjak nije i neće biti migrantski centar, već privremena lokacija i da mi nismo sretni zbog naših građana koji žive u neposrednoj blizini i sa stanjem u kampu i da smo spremni razgovarati o rješenjima, a to je da migranti ne dolaze u naš grad, odnosno da se lokacija za njihov smještaj nađe negdje u BiH ili van urbanog područja našeg grada uz financiranje nadležnih stranih i domaćih institucija i uz strožija pravila prema migrantima koji budu u njemu boravili„ – kazao je gradonačelnik Fazlić, dodavši da će zajedno sa kantonalnim zvaničnicima i predstavnicima Ministarstva sigurnosti BiH 17. jula prisustvovati sastanku u Briselu a na kojem će se razgovarati o migrantskoj krizi u našoj zemlji.

Generalmajor Trischak nakon sastanka kazao je da će shodno svojoj misiji i nadležnostima EUFOR-a u BiH nakon posjete Gradu Bihaću i razgovorima sa svim relevantnim subjektima koji nose teret migrantske krize u Bihaću, informisati nadležne u Sarajevu, ali i Evropskoj komisiji u Briselu.

„Sa gradonačelnikom Fazlićem imao sam otvoren razgovor vezan za ilegalne migracije i nakon posjete kampu na Vučjaku imati ću jasniju sliku o dešavanjima ovdje i naporima koje vlasti u Bihaću zajedno sa međunarodnim organizacijama čine kako bi se ovaj problem stavio pod kontrolu“- kazao je generalmajor Trischak.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision