Ponedjeljak, 14. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 4° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba14. Oktobra. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
EU: Poziv BiH da što prije uspostavi vlast na državnom i federalnom nivou

Ministri inostranih poslova zemalja članica Evropske unije danas su u Luksemburgu ponovo pozvali odgovorne u Bosni i Hercegovini da što prije uspostave vlast na državnom nivou i u Federaciji BiH

“Savjet ponovo ističe svoju nedvosmislenu predanost evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje. Uzimajući u obzir da od prošlogodišnjih opštih izbora u Bosni i Hercegovini još nisu formirane vlade na državnom nivou i nivou Federacije, Savjet ponavlja svoj poziv Bosni i Hercegovini da bez daljnjeg odlaganja nastavi s uspostavom vlada kako bi počele raditi u interesu svih građana”, navodi se u zaključcima Savjeta za spoljne poslove, koje se danas sastalo u Luksemburgu.

Bosna i Hercegovina još uvijek nema vladu na državnom nivou, kao ni u Federaciji BiH, iako su izbori održani prije godinu dana, u oktobru prošle godine.

Savjet je takođe potvrdio spremnost EU da u ovoj fazi nastavi provoditi izvršni mandat operacije Altea u pružanju podrške vlastima Bosne i Hercegovine da očuvaju sigurno i zaštićeno okružje pod obnovljenim mandatom UN-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision