Srijeda, 10. Juli 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba10. Juli. 2019. Bosna i Hercegovina
Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH

Za danas najavljena sjednica Vijeća ministara BiH, na kojoj je trebalo da bude razmatran Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za period juli – septembar 2019. godine, prolongirana je za utorak 23.7.2019. godine. 

Odlučivanje ministara o ovoj tački dnevnog reda odgođeno je već dva puta – prvi put na sjednici koja je bila zakazana za 27. juni, a potom odgođena, a drugi put 2. jula zbog neprisustva ministra finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, čije je ministarstvo predlagač ove tačke.

Ministri su trebali razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata te Informaciju o stanju u oblasti migracija za mjesec maj ove godine, kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Bilo je predviđeno i razmatranje Prijedloga revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, kao i Prijedloga akcionog plana za izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u predmetima “Zornić protiv BiH”, “Sejdić i Finci protiv BiH” i “Pilav protiv BiH”.

Na dnevnom redu trebalo je da se nađe i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita.

Takođe, bila je planirana i rasprava o Prijedlogu odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, kao i Prijedlogu odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.

Ministri su takođe trebali razmatrati Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo, potom Informaciju o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu “Izgradnja autoceste / brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo”, kao i Prijedlog pisma podrške za Projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision