Srijeda, 22. Maj 2019.
Unsko-sanski kanton 29° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtvusk.ba22. Maj. 2019. Izdvojeno, USK
Održana redovna sjednica skupštine USK: Potvrđena skupštinska većina, pozicija i opozicija oštro i kritički
U Bihaću je jučer održana 4. redovna sjednica Skupštine USK, na kojoj je još jednom potvrđeno funkcioniranje Skupštinske većine.
Opozicija je iskoristila i ovu priliku da kritički reagira na sve prijedloge koji su se našli na dnevnom redu posebno na tački imenovanja članova za Skupštine društva nekoliko kantonalnih poduzeća. Političko razmimolaženje demonstrirano je od uvreda do medjusobnih optužbi pozicije i opozicije

Na prijedlog predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunića danas je u dnevni red uvršten prijedlog o imenovanju članova Skupštine RTV USK, Unsko- sanskih novina “Krajina” i ŠPD Unsko – sanske šume.

Za njegovo usvajanje pozicija je imala dovoljan broj glasova, ali iz opozicije, pogotovo SDA, nisu propustili priliku iznijeti svoje mišljenje i prozvati aktuelnu većinu. Najveću zamjerku su imali na izmjenu statuta koji je privremena skupština ŠPD-a provela kako bi imenovali  određene kadrove.

Imenovanje je usprkos svim primjedbama usvojeno jer je i na današnjem zasjedanju potvrđena skupštinska većina sa 16 zastupnika. Tome nije smetao ni novi klub koji je danas ozvaničen. Zastupnici Ilda Alibegović i Zikrija Duraković formirali su Klub „POMAK“ koji se izdvojio iz Koalicije s A SDA strankom. Nakon formiranja ovog Kluba u Gradskom vijeću Bihać, ovo je bio logičan korak ističe Duraković, demantirajući nagađanja da je do tog došlo zbog direktorske pozicije Zavoda zdravstvenog osiguranja USK.

Tokom jučeršanjeg zasjedanja pokazalo se i da je posao Vlade pod povećalom, što su potvrdile i diskusije zastupnika kako o broju savjetnika u kabinetu premijera, tako i prijedloga o usvajanju pojedinih zakona po hitnoj proceduri,

 RTV USK

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision