Četvrtak, 21. Mart 2019.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba21. Mart. 2019. Bosna i Hercegovina
OSCE: Izvještaj o procjeni rada institucija BiH u borbi protiv diskriminacije

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini predstavit će danas u Sarajevu izvještaj pod nazivom “Procjena rada institucija BiH u borbi protiv diskriminacije”, povodom desete godišnjice usvajanja Zakona o zabrani diskriminacije.

Izvještaj sadrži analizu rada tri ključna institucionalna aktera nadležna za borbu protiv diskriminacije u BiH: pravosuđe, Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Fokusira se na ostvareni napredak u primjeni zakonodavstva o zabrani diskriminacije u proteklih deset godina, identifikuje izazove i daje preporuke za unapređenje dosadašnje prakse.

Novinarima će se obratiti šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Bruce G. Berton, ombudsmen za ljudska prava BiH Ljubinko Mitrović i ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH.

Zakon o zabrani diskriminacije usvojen je 2009. godine u Parlamentarnoj skupštini BiH, a izmjene i dopune usvojene su 2016. godine s ciljem jačanja mehanizama BiH za borbu protiv diskriminacije, naročito diskriminacije osoba koje pripadaju ugroženim kategorijama društva.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision