Utorak, 9. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba9. Jula. 2019. Region
Ostojić: Hrvatski turizam bilježi pad u jeku sezone, utjecaj više faktora
Ostojić je pojasnio da je anketa rađena sredinom juna među članovima ovog udruženja, a riječ je o najvećim hotelskim kućama u Hrvatskoj. On je naveo da je pokriven dovoljno veliki uzorak da govorimo o trendovima.

On je naglasio da se ulažu dodatni marketinški i prodajni napori da bi se u najboljem slučaju dostigle prošlogodišnje brojke.

“Naznake optimizma bilježe se samo u kompanijama koje su ulagale u povećanje kvaliteta usluge”, rekao je Ostojić, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, riječ o najizazovnijoj sezoni u posljednjih nekoliko godina, na šta najviše utječe oporavak konkurenata na Mediteranu, ali i signali recesije na ključnim emitivnim tržištima, dok se Brexitu pripisuje tek neznatna važnost za sada.

Sporiji tempo rezervacija prijavilo je čak 70 posto anketiranih apartmanskih naselja, 62 posto hotela i 44 posto kampova, a jedva petina hotela ima jači broj rezervacija nego prošle godine.

Iz tog razloga, čak 22 posto hotela očekuje da će u ovoj sezoni snižavati cijene, 12 posto očekuje slabiju zauzetost, a pet posto manji prihod. Za kampove vlada još manji optimizam, jer čak 40 posto očekuje manji prihod u ovoj godini, uz pad zauzeća za 41 posto.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision