Subota, 20. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 8° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba20. Aprila. 2019. Bosna i Hercegovina
Osumnjičeni za učešće na stranim ratištima transportovan u BiH

Osumnjičeni za učešće na stranim ratištima inicijala I.Ć. (24) transportovan je u Bosnu i Hercegovinu i nalazi se u pritvoru. I.Ć. je osumnjičen za krivična djela organizovanje terorističke grupe, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Doneseno je rješenje o određivanju pritvora i I.Ć. je sproveden u pritvorsku jedinicu Suda Bosne i Hercegovine, te će protiv njega biti nastavljen krivični postupak u skladu sa zakonom.

Po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, za I.Ć. je ranije raspisana međunarodna potjernica.

U skladu sa međunarodnim obavezama Bosne i Hercegovine, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je u saradnji sa Graničnom policijom, Agencijom za istrage i zaštitu, Ministarstvom bezbjednosti, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a u koordinaciji i saradnji sa Vladom i Ambasadom Sjedinjenih Država u Sarajevu, provelo niz aktivnosti koje su rezultirale transferom državljanina Bosne i Hercegovine sa sirijskog ratišta.

“Tužilaštvo iskazuje spremnost i posvećenost u provođenju zakona i međunarodnih obaveza u borbi protiv terorizma i zahvaljuje se na saradnji svim agencijama za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini, a naročito Vladi i Ambasadi Sjedinjenih Država u Sarajevu na iskazanoj podršci i pomoći u realizaciji ovih aktivnosti,

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision