Subota, 21. Septembar 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krstarica.rs21. Septembar. 2019. Svijet
Otkrivene detaljne tehničke karakteristike MiG-35

Korporacija „MiG“ je prvi put objavila detaljne tehničke karakteristike najnovijeg lovca MiG-35, navodeći da je ovaj lovac najbolji u toj klasi aviona.

Letjelice su predstavljene u dvije verzije: MiG-35 (jednosjed) i MiG-35D (dvosjed). Obje verzije su na bazi tehnologije lovca pete generacije.

„Za serijsku proizvodnju aviona modernizovana je i uspješno funkcioniše proizvodna i tehnološka baza koja omogućuje proizvodnju aviona brzim tempom i sa visokim nivoom kvaliteta“, navodi se u saopštenju korporacije „MiG“.

Predserijski primjerci su izrađeni na zahtjev Ministarstva odbrane i testiraju se u interesu Vazdušno-kosmičkih snaga.

Lovac je dizajniran za uništavanje vazdušnih meta danju i noću, u normalnim i teškim vremenskim uslovima, kao i za uništavanje pokretnih i nepokretnih meta na tlu.

Osnovne karakteristike MiG-35
– maksimalna težina pri polijetanju – 24. 500 kg;
– maksimalno vanjsko opterećenje – 6.500 kg
– maksimalna vuča – do 18.000 kiloponda;
– maksimalna brzina – 2.100 km/č;
– praktični vrhunac leta – 16.000 m;
– maksimalno eksloataciono ubrzanje – 9G;
– maksimalni domet leta – 3.000 km.

Kao ključne prednosti letjelice izdvajaju se smanjena radarska vidljivost, četvorostruka redundansa na svim kontrolnim kanalima, avionika nove generacije (koja uključuje i radarsku stanicu sa aktivnom faziranom antenskom rešetkom), optička radarska stanica i sistem za ukazivanje na cilj i indikaciju koji je instaliran na šljem, kao i savremena informaciona i kontrolna ploča u kabini koja je visoko automatizovana.

Spektar zadataka i naoružanje

Najnovija avionska oprema u kombinaciji sa visokopreciznim oružjem omogućava lovcu MiG-35 da izvršava širok spektar zadataka kao što su:

– vazdušna nadmoć u vazduhu u sukobu sa lovcima četvrte i pete generacije;

– presretanje savremenih sredstava za vazdušni napad;

– napad na mete na vodi i kopnu pomoću visokopreciznog oružja, bez ulaska u zonu protivvazdušne odbrane u svim djelovima dana i u bilo kojim vremenskim uslovima;

– vazdušno izviđanje pomoću optoelektroničkih i radio-tehničkih sredstava;

– učešće u grupnim akcijama i preuzimanje uloge vazdušnog kontrolnog punkta nad vazduhoplovnim grupama.

MiG-35 je opremljen novim motorima sa jačim potiskom, ima mogućnost da dopuni gorivo u letu, a može da igra ulogu aviona-tankera.

Pored toga, jednosjed i dvosjed su u potpunosti svedeni na jedinstvene karakteristike kada je riječ o kompletu opreme u letelici i funkcijama koje ona vrši.

Na devet spoljnih podvezaka avion može da nosi širok spektar oružja, kao što su rakete na navođenje klase „vazduh-vazduh“ kratkog, srednjeg i dugog dometa, rakete klase „vazduh-zemlja“, koje su predviđene za uništavanje meta na vodi i na kopnu, podesive vazdušne bombe, nevođene rakete, vazdušne bombe i kasetne bombe kalibra od 100 do 500 kg.  Pored toga, MiG-35 ima ugrađen automatski top kalibra 30 milimetara.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision