Četvrtak, 25. April 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtcg.me25. April. 2019. Region
Otvoren počasni konzulat Crne Gore u Ilinoisu

Počasni konzulat Crne Gore u Ilinoisu je zvanično je otvoren na svečanoj ceremoniji u Kulturnom Centru Rumija u Čikagu.

Konzulat je 18. aprila otvorio ambasador Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, Nebojša Kaluđerović. Prostorije konzulata nalaze se u Kulturnom Centru Rumija.

“Tokom obraćanja, ambasador Kaluđerović je naglasio značaj daljeg jačanja bilateralnih odnosa izmedju SAD-a i Crne Gore kroz rad počasnog konzultata”, navodi se u saopštenju Konzulata.

Kongresmenka SAD-a Džen Šakovski, kako je saopšteno, govorila je o jakim vezama između Crne Gore i SAD-a, i značaju koji će počasni konzulat imati za produbljivanje dalje saradnje između dvije države.

. .

“Osnivanje počasnog konzulata Crne Gore u Kulturnom Centru Rumija predstavlja priznanje napora crnogorske dijaspore u SAD-u, kao i činjenice da je Čikago prepoznat kao regionalni centar za trgovinu, investicije i promociju Crne Gore kao turističke destinacije”, kazao je Edin Seferović, počasni konzul Crne Gore u Ilinoisu.

Predsjednik Kulturnog Centra Rumija, Senad Perazić naveo je da je čast za zajednicu KC Rumija da bude domaćin počasnom konzulatu i da će, kroz partnerstvo sa počasnim konzulatom, centar nastaviti da radi na daljem razvoju kulturnog programa i jačanju odnosa sa drugim zajednicama u Čikagu.

Prijemu povodom otvaranja počasnog konzulata prisustvovalo je preko 150 zvanica među kojima su bili predstavnici konzularnog kora u Čikagu, članovi KC-a Rumija, državni predstavnik Greg Haris, predstavnici kancelarije gradonačelnika Čikaga, odnosno državnog tužilaštva u Ilinoisu, kao i države Ilinois.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision