Utorak, 15. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtvusk.ba15. Oktobra. 2019. USK
Otvorene operacione sale kantonalne bolnice u Bihaću koje su bile uništene u požaru prije šest godina

U Kantonalnoj bolnici „dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću    otvorene operacione sale koje su  uništene u požaru koji  se desio prije šest godina.  Od tada su se operacije radile u improviziranim i skučenim salama, a kompliciraniji slučajevi upućivani su u veće kliničke centre. 

Već ove sedmice obavit će se prvi operativni zahvati u novoizgrađenim operacionim salama. Pored operacionih sala osposobljeno je i nekoliko pratećih odjela. Podsjećamo, operacije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću u proteklih šest godina su rađene u skučenim prostorima, a za pojedine zahvate pacijenti sa područja USK-a su morali ići u druge kliničke centre.

U izgradnju novih operacionih sala utrošeno je oko milion i po maraka od čega je oko pola miliona maraka donacija i samih građana. Drugi dio su sredstva od dobiti Unsko-sanskih šuma. Pored novih operacionih sala u Kantonalnoj bolnici se trenutno radi i na rekonstrukciji grudnog i zaraznog odjela kako bi imali proširene kapacitete zbog, između ostalog, i migrantske krize.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision