Petak, 8. Februara 2019.
Unsko-sanski kanton 10° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Februara. 2019. Region
Pacolli nazvao Dačića zamjenikom balkanskog koljača Miloševića

Upitao je “kako je moguće” da se Dačiću dozvoli da tu govori i optužio Srbiju da je “odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu”.

“Godinama i decenijama pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN-a. Međutim, kada gledam zamjenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra vlade Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori bez da pritom pocrveni, pred uglednim diplomatama zemalja koje imaju predstavnike u Vijeću sigurnosti UN-a, pokrećem pitanje da li demokratizacija globalnih institucija uključuje davanje prostora ličnostima sa kriminalnim i šovinističkim backgroundom, kao što je Dačić”, naveo je Pacollii, a prenosi RTK.

Kako je moguće, pita se Pacolli, da “u diplomatskoj prostoriji predstavnik kriminalnog režima, zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu, on govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su sa pravom podržale našu nezavisnost”.

“Je li to demokratija ili defekt ovog univerzalnog sistema”, upitao je Pacolli, objavljeno je u press klipingu UNMIK-a, prenosi Al Jazeera.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision