Četvrtak, 14. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krstarica.com14. Novembra. 2019. Region
Počeo Makedonija samit 2025

Osmi samit “Macedonia 2025 “ svečano je otvoren danas u Skoplju u prisustvu predsednika i premijera Severne Makedonije, Steve Pendarovskog i Zorana Zaeva.

Budućnosti poslova i veština na tržištu rada u eri digitalizacije, inovacije i njihov uticaj na životnu sredinu, globalne ekonomske i geopolitičke teme, liderstvo i načini finansiranja i poslovanja malih i srednjih preduzeća, biće vodeće teme na ovogodišnjem samitu „Macedonia 2025“.

Predsedavajuća Samita Ana Arsov rekla je na otvaranju skupa da će biti reči o važnim temama bitnim za ekonomski razvoj.

Istakla je da su prisutne velike promene na globalnoj sceni i da je zato važno fokusirati se na ključne tačke ekonomskog razvoja, budući da je potrebno sagledati kako resurse koristiti na najbolji način u cilju da se postigne ekonomski rast.

Na skupu će biti oko 400 učesnika iz više od 60 zemalja, a naredna dva dana Skoplje će biti mesto okupljanja istaknutih domaćih, regionalnih i stranih stručnjaka iz oblasti poslovanja, ekonomije, preduzetništva, liderstva, inovacija i tehnologije.

Neke od tema o kojima će se razgovarati su i globalni i geopolitički trendovi, mogućnosti finansiranja za mala i srednja preduzeća, porodična preduzeća, uspešne makedonske platforme i druge zanimljive debate.

Kako su najavili organizatori, cilj samita je da predstavi odlične ekonomske i poslovne primere, podstakne reforme i širi inovacije.

Na osmom po redu „Macedonia 2025“ govoriće više od 50 istaknutih eksperata iz različitih oblasti, kao i veliki broj učesnika iz oblasti biznisa, menadžmenta, domaće i regionalne privrede, visokih političkih i diplomatskih zvanica, kao i uspešni mladi profesionalci iz Severne Makedonije i Zapadnog Balkana.

Biće održano više od 15 panela posvećenih najvažnijim pitanjima za region, poput perspektive biznisa, budućnosti društva i kreiranja nove politike.

Zaključni događaj na ovogodišnjem samitu Macedonia 2025 će biti na temu „Planiranje za budućnost“.

Reč je ekološkoj inicijativi, sponzorisanoj od strane strateške platforme Macedonia 2025 i kompanije Treebanks, koja će se održati 16. novembra na planini Vodno, nadomak Skoplja.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision