Srijeda, 4. Juna 2014.
Unsko-sanski kanton 3° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Juna. 2014. Region, Vijesti
Počinje izgradnja džamije u Ljubljani

Ugovor o izgradnji džamije, odnosno Islamskog kulturnog centra u Ljubljani, potpisan je danas u Mešihatu Islamske zajednice Slovenije.

Nakon objavljenog javnog tendera uslijedili su razgovori sa predstavnicima firmi koje je vodio stručni tim firme za inženjiring Elea iC, d.o.o. iz Ljubljane. Nakon pregleda ponuda, razgovora i savjetovanja, članovi Mešihata Islamske zajednice Slovenije donijeli su jednoglasnu odluku, da se ugovor potpiše sa firmom Kostak, d.o.o. iz Krškog koja je ponudila najbolju ponudu.
Muftija dr. Nedžad Grabus i predsjednik uprave firme Kostak, Miljenko Muha, potpisali su ugovor koji označava zvaničan početak izgradnje džamije u Ljubljani.
Krajnji rok za izvedbu radova u prvom djelu jeste 18 sedmica, odnosno do 10. oktobra 2014. godine. Usporedo sa prvim dijelom radova bit će objavljen tender za generalnog izvođaća, koji će biti izabran prije zaključka radova prvog dijela projekta. Tako će se moći neometano nastaviti sa radom poslije 10. oktobra 2014. godine. “Zahvaljujemo se vodstvu i stručnom timu firme Elea iC, d.o.o. koji su korektno, profesionalno i racionalno vodili postupak izbora najbolje ponude za početak izgradnje džemije u Ljubljani”, navodi se u saopćenju Mešihatu Islamske zajednice Slovenije. Prilikom potpisivanja ugovora muftija Grabus izrazio je svoje zadovoljstvo, da je ugovor koji će omugućiti početak radova na džamiji, potpisan.
“Islamska zajednica Slovenije izražava duboku zahvalnost državi Katar za pomoć pri realizacije projekta izgradnje Islamskog kulturnog centra u Ljubljani, jer bez njihove podrške i pomoći Islamska zajednica ne bi bila u stanju nastaviti sa tim projektom”, saopćeno je.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision