Četvrtak, 8. August 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba8. August. 2019. Zanimljivosti
Pogledajte unutrašnjost najveće letjelice na svijetu, Airlander 10 poput leteće kuće
Airlander 10 kojeg je kreirala britanska kompanija Hybrid Air Vehicles ustvari je dijelom zračni brod, dijelom helikopter i dijelom avion. Dugačak je 92 metra, što ga čini dužim za otprilike 18 metara dužim od najvećeg putničkog aviona na svijetu, Airbusa A380.

Foto: Hybrid Air VehiclesFoto: Hybrid Air Vehicles

Oni koji budu željeli putovati ovim brodom, moći će se prijaviti za trodnevne ekskurzije na kojima će do 19 putnika moći lebdjeti nebom, a samo jedan pogled na komfornu unutrašnjost ovog broda oduševljava čak i ne tako velike ljubitelje letenja.

Foto: Hybrid Air VehiclesFoto: Hybrid Air Vehicles

Ideja iza Airlandera 10 jeste da putnicima pruži iskustvo udobnog letanja prije nego što je to prijevoz do određene destinacije.

“Putovanje zrakom postalo je uglavnom način kako doći od tačke A do tačke B što je prije moguće. Ono što mi nudimo je način kako napraviti užitak od putovanja”, rekao je direktor britanske kompanije Stephen McGlennan.

Foto: Hybrid Air VehiclesFoto: Hybrid Air Vehicles

Ovaj zračni brod ima deset spavaćih soba, bar i dnevni boravak. Ukoliko je svrha Airlandera potpuni užitak letenja, onda nema boljeg načina nego vrijeme u njemu provesti u staklenom salonu koji putnicima pruža pogled sa gotovo 5.000 metara nadmorske visine.

Prije nego Airlander 10 krene sa komercijalnim letovima, on mora prvenstveno završiti svojih 200 sati probnog letenja. Međutim, ovaj put do sada su usporila dva incidenta, jedan iz 2016. te drugi iz 2017. kada se Airlander 10 srušio prilikom testnih letova. Ipak, njegovi proizvođači ne odustaju i nadaju se uskoro svojim prvim putnicima.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision