Srijeda, 12. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: vijesti.ba12. Februara. 2020. USK
Policajci u USK traže istu osnovicu plate kao kod ostalih budžetskih korisnika
Sindikat policije Unsko-sanskog kantona (USK) traži izjednačavanje osnovice plate s ostalim budžetskim korisnicima, a na današnjoj konferenciji za novinare najavljene su mjere i radnje koje će se poduzeti ukoliko ne dođe do potpisivanja zadovoljavajućeg sporazuma s Kantonalnom vladom.

– S obzirom na to da smo već dvije godine, zbog situacije s migrantima, izloženi značajnom povećanju obima poslova mislim da je naš zahtjev opravdan. Moram istaći i da policijskim službenicima plate nisu povećane od 2014. godine. Naša trenutna osnovica plate je 280, dok je kod ostalih budžetskih korisnika 302 KM, tako da mi tražimo samo izjednačavanje i jednak tretman za sve – rekao je predsjednik Sindikata policije USK Mahmut Alagić.

Naglašeno je da se članovi Sindikata nadaju nastavku socijalnog dijaloga sa članovima Vlade USK, odnosno skorašnjem potpisivanju Sporazuma. U protivnom, već za iduću sedmicu najavljuju protestno okupljanje u Bihaću.

– Ako ne dođe do rješavanja ovog problema i ako se pod hitno ne sazove sastanak s predstavnicima Sindikata, mi ćemo iduće sedmice nadležnoj policijskoj upravi najaviti održavanje javnih protesta – dodao je Alagić.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić istakao je kako je za udovoljenje zahtjeva Sindikata policijskih službenika neophodno obezbijediti oko dva miliona maraka u Budžetu.

– Bojim se da to u ovom trenutku nije realno. Kantonalna vlada može ponuditi povećanje plate za četiri posto, odnosno za milion maraka u 2020. godini. Zaista se nadam da će postojati razumijevanje s obje strane i da ćemo se uspjeti brzo dogovoriti – riječi su resornog ministra Kljajića.

Iz Vlade USK potvrđeno je kako se intenzivni pregovori s predstavnicima Sindikata policijskih službenika nastavljaju i u narednim danima.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision