Utorak, 1. Oktobar 2019.
Unsko-sanski kanton 0° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba1. Oktobar. 2019. USK
PoMAK pozvao i SDA na saradnju: Nećemo dozvoliti da nas ucjenjuju sitnim interesima
Kako su kazali iz ove političke opcije, zbog političke krize u Bihaću, ali i cijelom USK niko u vlasti više ne priča o projektima koje treba realizovati već se sve svelo na kadrovska pitanja, smjene i odmjeravanje snaga.

“Uspjeli smo da stabilizujemo budžet grada Bihaća i osiguramo šest miliona KM koje imamo na računu spremne za investiranje. Nismo spremni na male projekte koji znače kupovinu pojedinačnih glasova. Tražimo podršku ne samo stranaka s kojima smo u većini već i od SDA. Bojimo se da nam druge političke stranke ne blokiraju projekte s obzirom na to da je predizborna godina”, rekao je Fazlić.

Predstavio je dokument sa 10 ciljeva koje treba realizovati i rekao kako ovo nije popis želja, već projekata za koje postoji osnova i novac da se riješe tokom iduće godine.

“Priča o aerodromu je postala ozbiljna i imamo podršku Vlade FBiH, ali i tu postoje opstrukcije. Migrantska kriza je nešto sa čim se ne možemo sami nositi. Bojimo se da ćemo se morati samo time baviti i zapostaviti sve druge projekte”, istakao je Fazlić.

U dokumentu koji su nazvali “10 za Bihać” naglasak je na rješavanju migrantske krize te projektima: Aerodrom Bihać; ulaganja u NP “Unu”; izgradnja kružnog toka Kamenica, devijacije puta AVNOJ-a, treće trake Gorijevac i zaobilaznice Izačić – Bihać; investicije javnih preduzeća BH Telecom, BH Pošta, Elektroprivreda i Agencije za vodno područje rijeke Save; izgradnja infrastrukture i proširenje poslovnih zona Kamenica i Kombiteks; rekonstrukcija sportske dvorane Luke; početak izgradnje Gradskog bazena i pomoćnog terena NK Jedinstvo; izgradnja Coworking prostora i centra za mlade te rekonstrukcija kompletne javne rasvjete u Bihaću.

“Sredstva za sportsku dvoranu u Lukama su osigurana, u toku je revizija projekta. Imamo i milion KM da započnemo izgradnju bazena. Nećemo dozvoliti da nas bilo ko ucjenjuje sitnim interesima, zato smo se opredijelili na javni nastup i traženje podrške svih političkih partija”, poručio je Fazlić.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision