Subota, 12. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba12. Oktobra. 2019. Zanimljivosti
Porsche bi uz pomoć Boeinga mogao proizvesti leteći automobil
Porsche i Boeing su potpisali “memorandum o razumijevanju” kako bi zajednički istraživali “premium tržižte gradske mobilnosti u zraku”. Partnerstvo će kreirati tim koji će raditi na različitim aspektima urbane zračne mobilnosti. Tim će analizirati potencijalno tržište za premium vozila i kako bi ih ljudi koristili. No, partnerstvo se odnosi na više od samog istraživanja ideje.

Porsche, Boeing i Aurora Flight Sciences, Boeingovom podružnicom, zajedno s kompanijama Porsche Engineering Services i Studi F.A. Porsche, proizvest će testni prototip potpuno električnog vozila koje će moći vertikalno polijetati i slijetati.

Ideja o letećem automobilu zvuči sjajno ponajviše zbog pravolinijskog prijevoza od tačke A do tačke B, što znači da bi zakrčene raskrsnice postale prošlost.

Porscheova studija iz 2018. godine navodi da će tržište rasti nakon 2025. godine te da bi zračni transport prevozio ljude brže i efikasnije od aktuelnih načina prijevoza.

Leteće automobile ne možemo očekivati brzo iako su neke kompanije dala čvrsta obećanja. Međutim, razvoj takvog vozila je dugotrajan proces, a potom slijede zakoni i sigurnosni standardi.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision