Četvrtak, 18. Avgusta 2016.
Unsko-sanski kanton 1° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: field_5752f0f7e6d9e18. Avgusta. 2016. Biznis, Vijesti
Postavljanje kamena temeljca za Buroj Ozone u Trnovu 19. septembra, investicija koja će privući turiste u BiH

Svečano postavljanje kamena temeljca za turistički kompleks Buroj Ozone u Trnovu bit će upriličeno 19. septembra, a prema riječima vlasnika investitorske kompanije Ismaila Ahmeda, ovo je investicija koja će privući turiste u Bosnu i Hercegovinu, a vrijedna je 4,5 milijardi KM.

Na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana u Hotelu Bjelašnica, načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo je kazao da je od početka realizacije projekta bio optimističan te je polagao nade u investiciju koja može donijeti prosperitet, kako na području Kantona Sarajevo, tako i u cijeloj BiH.
“Prije dvije godine, kada sam upoznao Ismaila Ahmeda i kada smo pokrenuli priču o izgradnji kompleksa Buroj Ozone, znao sam da će konstruktivan razgovor biti pretočen u djelo. Sastali smo se šest mjeseci nakon prvog razgovora i dogovorili smo gradnju turističkog kompleksa. Za Općinu Trnovo ovo znači novo upoznavanje s investitorima koji dolaze s Bliskog istoka. Prije gradnje kompleksa uložili smo velike napore u pripremu, a radi se o planu koji obuhvata površinu od 137 hektara”, kazao je načelnik Berilo. Posebno je istaknuo kako se detaljno ispitivao kapacitet vodosnabdijevanja lokaliteta na kojem će se graditi turistički kompleks te je utvrđeno da ne postoje smetnje za gradnju. O problemima na koje su naišli investitori interesujući se za gradnju kompleksa govorio je i Ismail Ahmed, ali je dodao kako je sve otklonjeno te da je najbitnije da je završen regulacioni plan.

“Sretan sam jer smo sve probleme prebrodili, a posebno jer je završen regulacioni plan. Siguran sam da će projekat privući mnogo turista u Trnovo, ali i na područje cijele BiH”, kazao je Ahmed Ismail koji je ranije za naš portal kazao kako je do sada na zemljište, administraciju i marketing potrošeno više od devet miliona eura te da iznos još nije konačan. Buroj Ozone će biti najveći turistički grad u Jugoistočnoj Evropi, a opremanje prostora bit će provedeno po najvišim svjetskim standardima. U okviru turističkog grada Buroj Ozone bit će sagrađeno i sedamdeset superluksuznih hotela, dok će se u nekima od njih po relativno pristupačnim cijenama moći kupiti apartmani.

ZADNJE VIJESTI IZ Biznis Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision