Srijeda, 12. Juni 2019.
Unsko-sanski kanton 29° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: uskinfo12. Juni. 2019. USK
Potpisan ugovor za izvođenje radova na zaštiti ”Malih ada” u Bosanskoj Krupi vrijedan skoro 200 hiljada KM

Agencija za vodno područje rijeke Save i Općina Bosanska Krupa potpisali su ugovor o izvođenju radova na zaštiti „Malih ada“ u Bosanskoj Krupi vrijedan 198.858,59 KM.

Radovi na zaštiti „Malih ada“, kompleksa od osam riječnih ostrva povezanih drvenim mostovima, podrazumijevaju postavljanje šipova, zasipanje obala prirodnim materijalima, humusiranje i uređenje prilaza rijeci Uni.

„Ade su kao riječna ostrva vrlo podložne eroziji. To je prirodan proces na koji se ne može utjecati ali se mora voditi računa o zaštiti. Male ade ili Zeleni otoci kako ih zovu u posljednje vrijeme su prirodno, turističko blago Bosanske Krupe i to su prepoznali u Agenciji za vodno područje rijeke Save pa u svoj plan za ovu godinu uvrstiti i ove aktivnosti“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Sredstva od skoro 200 hiljada KM za radove u svrhu zaštite riječnih ostrva osigurala je Agencija za vodno područje rijeke Save. Rok za izvođenje radova je 90 radnih dana, a počinju čim vodostaj Une bude na prihvatljivom nivou.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision