Ponedjeljak, 4. Februar 2019.
Unsko-sanski kanton 20° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba4. Februar. 2019. Bosna i Hercegovina
Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić s ambasadorima Poljske i Srbije
Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Lindenberg razgovarali su o ubrzanju euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine i pomoći Poljske na tom putu. Predsjedavajući Zvizdić je istakao da put BiH u Evropsku uniju nema alternativu i da za članstvo u EU postoji puna saglasnost svih relevantnih političkih faktora u BiH. Izrazio je nadu da će doći do sličnog konsenzusa što se tiče i saradnje s NATO savezom.

Ambasador Lindenberg je rekao da je Poljska najbolji primjer šta za razvoj jedne države znači EU i NATO i izrazio punu podršku Poljske euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Sa ambasadorom Đorđevićem predsjedavajući Zvizdić je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i poboljšanju regionalne saradnje. Istaknuo je važnost potpisivanja Ugovora o međunarodno priznatoj granici između BiH i Srbije. Predsjedavajući Zvizdić je rekao da region treba iskoristiti pozitivni zamah koji je došao sa Berlinskim procesom i angažirati se na izgradnji transportne, energetske i digitalne infrastrukture, te na saradnji BiH i Srbije na planu EU integracija, ekonomije, sporta, kulture, obrazovanja, privlačenja velikih investitora, povezivanju, pomirenju i stvaranju pretpostavki za kvalitetniji život ljudi na Balkanu, kako bi mladi pronalazili svoju budućnost na ovim prostorima.

Predsjedavajući Zvizdić je ambasadorima Lindenbergu i Đorđeviću poželio dobrodošlicu i uspjeh u diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision