Srijeda, 31. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba31. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina
Predstavnici “Aluminija” s Vladom Federacije, traže se mogućnosti za spas kompanije

Sastanak Kriznog vijeća “Aluminija” d.d. Mostar, Neovisnog sindikata radnika i Vlade Federacije BiH rezultirao je određenim nacrtom koji bi se mogao realizirati uz pronalazak strateškog partnera, a doveo bi do povratka na posao gotovo 600 uposlenika “Aluminija”.

Također je plan početi rad ljevaonice 1. rujna, za što bi bilo potrebno par stotina radnika i oko tri megavat sata električne energije, usporedno s ranijih 140.

Staž će biti uvezivan po odlasku u mirovinu, a na otpremnine radnici koji žele otići mogu računati samo u okviru imovine poduzeća, koja je trenutno vezana obvezama poduzeća.

U ime Vlade Federacije BiH na sastanku u Mostaru bili su premijer Fadil Novalić, dopremijerka Jelka Miličević te dopremijeri Vesko Drljača i Nermin Džindić.

“Aluminij” će biti i u fokusu sjednice Vlade Federacije BiH koja se održava u Mostaru.

BHRT neslužbeno doznaje kako je na stolu bila ponuda zbrinjavanja samo 14 radnika kojima bi se mogao dokupiti radni staž, no i da se odustalo od tako porazne odluke po radnike.

Reprogramiranje duga je jedina realna opcija, a Federalna vlada, navodno, ima otvorene dvije ozbiljne ponude za investicije.

Podsjetimo, Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije jučer je naložilo Financijskoj policiji Federacije BiH da izvrši nadzor nad financijskim poslovanjem svih Uprava poduzeća, počevši od dana prošlog obavljenog nadzora.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision