Srijeda, 13. Mart 2019.
Unsko-sanski kanton 16° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtvusk.ba13. Mart. 2019. USK
Predstavnici USK boravili na konerenciji u Karlovcu: Tema izgradnja putne infrastrukture na pravcu : Novo Mesto – Karlovac – Bihać
U Karlovcu je jučer održana peta međunarodna konferencija o razvoju cestovnog saobraćaja na pravcu Novo Mesto – Karlovac – Bihać, kojoj je prisustvovao i premijer Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić. Osim premijera, prisutni su bili i Enes Ružnić, predsjednik Privredne komore USK-a te Fata Terzić, voditeljica Odsjeka studija i projektiranja Javnog poduzeća za ceste FBiH.

Sadržaj konferencije, između ostaloga, sastojao se i od tri tačke pod nazivom: “Pogled iz Karlovca”, “Pogled iz Novog Mesta” te “Pogled iz Bihaća”, kojima su predstavnici svake države prezentirali vlastite strategije. Između ostaloga, svi su istakli velike prednosti izgradnje ovog saobraćajnog pravca te podržali njegovu realizaciju.

Što se tiče Hrvatske, odnosno Karlovačke županije, najvažniji je dio projekta izmještanje trase državne ceste D6 Novigrad – Lišnica. Na slovenskoj strani izgradnja ceste od Novog Mesta prema Metliki počinje ove godine, a za to su izdvojena sredstva u vrijednosti od 100 milijuna eura.

Bosni i Hercegovini, prvenstveno Unsko-sanskom kantonu, ovaj je projekt važan prije svega zbog privrede, jer iz godine u godinu raste izvoz, a najkraći put prema željenim tržištima vodi ovom saobraćajnicom.

Stoljetna povezanost Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine ovime će zasigurno dobiti novu privrednu, kulturnu, kao i saobraćajnu dimenziju.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision