Petak, 16. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba16. Avgusta. 2019. USK
Prodaju se objekti fabrike Bira u Bihaću, hiljade migranata žele izmjestiti van grada
Naime, na internet oglasniku Olx kompanija Robot je objavila da se prodaju poslovni objekti površine 63.000 kvadratnih metara na adresi Jablanksa bb.

Za Klix.ba su kazali da je tačno da su poslovni objekti na prodaju, ali da migranti trenutno koriste drugi dio prostora te da postoji opcija da oni tu i ostanu. Međutim, tu je i druga opcija – da ostanu bez smještaja.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić za naš portal je kazao kako je upoznat da se objekti prodaju te naglasio da i Vlada USK zagovara premještanje migranata iz Bire i Mirala.

Za to je, kao što je već poznato, izabrana lokacija Medenog Polja između Bihaća i Bosanskog Petrovca, čemu se protive vlasti iz entiteta RS. Na pitanje kako komentariše izjave lidera SNSD-a Milorada Dodika, Kljajić kaže da je “Dodiku bolje da štiti istočne granice BiH gdje ulazi najviše migranata”.

“Medeno Polje za smještaj migranata bi bilo pravo rješenje i tu nema nikakav etnički ili drugi predznak”, dodao je Kljajić.

On je istakao i da se problem adekvatnog prihvatnog centra za veliki broj migranata treba riješiti što prije s obzirom na to da se približava i zima.

Na područje Unsko-sanskog kantona, prema zvaničnim brojkama, dnevno pristiže između 100 i 200 novih migranata.

Premijer USK Mustafa Ružnić je kazao da nema odgovarajućih lokacija u državnom vlasništvu te da Vlada USK zato ostaje pri stavu da bi najadekvatnije bilo izmještanje migranata iz Bire i Mirala na lokaciju u Medenom Polju.

“Vučjak ionako nije dugoročno rješenje, jer nema podršku Evropske unije i Međunarodne organizacije za migracije (IOM)”, dodao je Ružnić

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision