Subota, 21. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: uskinfo.ba21. Septembra. 2019. USK
Prosvjetari u Krajini: Žao nam je što smo vas ove tri sedmice opteretili svojim mukama

Prosvjetni radnici u Krajini jučer su počeli raditi nakon skoro pune tri sedmice generiranog štrajka. Roditeljima i učenicima uputili su izvinjenje, jer su ih, kako kažu, opteretili svojim mukama.

“Hvala vam što ste imali strpljenja, što ste stali uz nas i što je prvi put neko čuo i našu stranu priče. Tri mukotrpne sedmice su iza nas, to znamo svi mi koji smo se borili sa sistemom s kojim se teško boriti i gdje samo sloga i rad mogu dati rezultate. Dragi roditelji, žao nam je što ste ispred sebe imali medijski rat, ovaj put nismo dopustili da nas lažu i blate bez reakcije, niti ćemo više dopustiti. Možda je ovo bio jedini način da i vladajući shvate da više nije dovoljna lokalna televizija da blokira istinu, a istina je bila da smo potlačeni i obespravljeni”, kazali su prosvjetni radnici.

Jučer su s Vladom Unsko-sanskog kantona potpisali sporazum kojim se Vlada obavezala da isplati razliku plata od septembra 2018. godine, a dobili su i izmjene člana koji je definirao obračun minulog rada za sve zaposlene u obrazovanju. Obećano je da će u roku od 30 dana napraviti izmjene i dopune kada je riječ o pedagoškim standardima.

“Nadamo se da ćemo u ovoj Vladi od sada imati partnere koji nas poštuju. Učenici, nastava počinje, a obrazovanje je pravi način da bistrije vidite svijet oko sebe”, kazali su prosvjetari.

Unutrašnjom preraspodjelom sredstava u budžetu USK Vlada je osigurala 900.000 KM za razliku plata za četiri mjeseca u 2018. godini, a njihova isplata počet će nakon što škole dostave neophodne obračune. Preostale razlike plata iz ove godine planirat će se u budžetu za 2020. godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision