Utorak, 10. Septembar 2019.
Unsko-sanski kanton 2° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtvusk.ba10. Septembar. 2019. Izdvojeno, USK
Prosvjetni radnici u Krajini ušli u drugu sedmicu generalnog štrajka

Prosvjetari u Krajini ušli su  u drugu sedmicu generalnog štrajka. Vlada Unsko-sanskog kantona nije pozvala predstavnike sindikata na razgovore zbog čega je odlučeno da se štrajk nastavi.

Predstavnici sindikata osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja u USK obišli su škole i utvrdili da radnici koji su u štrajku obavljaju minimum poslova regulisanih i Kolektivnom ugovoru.

S druge strane, Vlada USK je zadužila Kantonalno pravobranilaštvo da pokrene pred Kantonalnim sudom proceduru utvrđivanja zakonitosti organiziranja i provođenja štrajka i zatraži privremenu mjeru zabrane provođenja štrajka. Dokument je predat sudu u petak koji sad ima rok tri dana da se očituje po zahtjevu Vlade.

Iz dva sindikata istakli su kako je apsolutna većina uposlenih u štrajku i da im se svakim danom priključuje još više. Pozvali su Vladu još jednom da sjednu za pregovarački sto i dođu do rješenja.

“Vlada USK i dalje ignoriše uposlene u obrazovanju, sprovodi samovolju i dalje nije spremna da rješava probleme uposlenih u obrazovanju”, poručili su iz sindikata radnika u oblasti obrazovanja USK.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision