Srijeda, 10. Septembar 2014.
Unsko-sanski kanton 1° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembar. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana
Radnici Pretisa poručuju: Ili plaća ili prekid svih aktivnosti
Radnici sarajevskog “Pretisa” obustaviće sve aktivnosti u vezi sa isporukom robe po aktuelnom ugovoru za Maleziju, ukoliko im Uprava u narednih 48 sati ne isplati bar jedan lični dohodak, zaključeno je na današnjem zboru radnika, koji su već dva dana u generalnom štrajku.
Predsjednik Štrajkačkog odbora Enes Hurić rekao je da je to rezultat ignorantskog odnosa Uprave, Nadzornog odbora, Direkcije za namjensku proizvodnju, te Vlade Federacije BiH prema zahtjevima radnika kojima se do sada duguje 30 plaća, uplate za zdravstveno i socijalno osiguranje, kao i uplate u vezi sa troškovima limita po tekućim računima posredstvom kojih im je ranija uprava isplaćivala zarađeni novac.
“Pozvali smo sve nadležne da nam pomognu u rješavanju naših zahtjeva. Međutim, zbog konstantnog ignorantskog odnosa, radnici su na zboru odlučili da na sebe preuzmu svu odgovornost u vezi sa isporukom robe po aktuelnim ugovorima, što može dovesti do daljeg usložnjavanja naših problema”, rekao je Hurić.Radnici od sutra neće štrajkovati u upravnoj zgradi “Pretisa”, već će se okupljati ispred kapije “Konesa”, prenose federalni mediji.
O ovoj odluci radnika informirani su svi nadležni za rješavanje problema u ovoj firmi.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision