Subota, 6. Septembar 2014.
Unsko-sanski kanton 1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Septembar. 2014. USK, Vijesti
Razvojna agencija USK: Novi projekti za povećanje zaposlenosti

Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona prezentovala je dva veoma važna projekta.

Riječ je o projektima razvoja inovacija i privlačenja investicija u naš kanton, te o održivom upravljanju turizmom jadranske baštine.

Prvom projektu je posvećeno više pažnje,  jer je, kako kažu, izazovniji i komplikovaniji  za provedbu. Njegov cilj je razvoj poslovne infrastrukture i  kreiranje usluga, koje trebaju rezultirati povećanim investicijama i pružanju  podrške investitorima u USK.

„Osnovna težnja Razvojne agencije je da se do 2016. godine stopa zaposlenosti  poveća  za 10 posto“, kaže direktor Haris Komić.

Privlačenje investitora je marketinški posao, ističe Komić, te dodaje da servis koji pružamo  investitoru, posmatraju  i druge regije koje ga žele za sebe, te se na takav način takmiče.

„Mi u posljednjih  15 godina nismo izgradili odgovarajući sistem za investitore, ali se uključivanjem svih relevantnih institucija može napraviti dobar temelj u kreiranju  prepoznatljivog imidža. Drugi projekt je unapređenje turističke infrastrukture i valorizacija kulturnog naslijeđa u našem kantonu,  koji također ima za cilj kreiranje novih radnih mjesta“, kaže direktor Razvojne agencije USK.

U sklopu provedbe projekta Hera, planirana  je obnova Starog grada Sokolac. Nakon što bi se stavio u funkciju, ovaj resurs bi otvorio nova radna mjesta, a bio bi na raspolaganju lokalnoj zajednici i Nacionalnom parku „Una“, kako bi se obogatila ovdašnja  turističku  ponudu.

Sanacija bi trebala početi za nešto više od mjesec dana, obnova bi trajala oko pet mjeseci, a konačni rezultati bi bili vidljivi u narednoj godini, kažu u Razvojnoj agenciji.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision