Subota, 6. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton -3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Septembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Reis Kavazović apelira za puštanje na slobodu britanskog humanitarnog radnika

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović danas je uputio apel za oslobađanje u Siriji zarobljenog britanskog humanitarnog radnika Davida Hainesa, koji je veći dio svog života proveo pomažući unesrećenim ljudima širom svijeta, uključujući i muslimane povratnike u Bosni i Hercegovini.

“Nakon što sam upoznat da je zarobljeni humanitarni radnik Dejvid (David) Haines, državljanin Velike Britanije, izvrgnut ozbiljnoj prijetnji smrću, a imajući na umu svetost ljudskog života kojoj islam uči muslimane, apeliram na one koji drže u zarobljeništvu Davida Hainesa da odustanu od svojih prijetnji i bezuvjetno ga puste da se vrati svojoj porodici.

David Haines je čovjek koji je veći dio svog života proveo pomažući unesrećenim ljudima širom svijeta, uključujući i muslimane povratnike u Bosni i Hercegovini.

Bošnjaci muslimani zahvalni su svima koji su im u ratnom i postratnom periodu pomagali, uključujući i Davida Hainesa.

Oslobađanje zarobljenog humanitarnog radnika jedini je razuman, moralan i vjerski čin, jer onima koji ga drže u zarobljeništvu njegov život i sadašnja pozicija neće riješiti njihove nesporazume sa stranama s kojima su u sukobu, ali će oslobađanjem pokazati svoje ljudsko lice i vrlinu.

S obzirom na to da su muslimani u Bosni i Hercegovini bili predmet nepravednog ubijanja, imaju moralnu i vjersku obavezu da iskazuju posebnu osjetljivost na ubijanje i zlostavljanje nevinih ljudi.

Stoga, molim na iskazivanje islamske solidarnosti i oslobađanje zarobljenog britanskog humanitarnog radnika, jer ubistvo jednog nevinog čovjeka je kao ubistvo cijelog čovječanstva” – kaže se u apelu reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision