Srijeda, 17. Juli 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: slobodnaevropa.org17. Juli. 2019. Bosna i Hercegovina
RS se zadužuje 150 miliona eura za Koridor Vc

Narodna skupština Republike Srpske (RS) odobrila je zaduženje tog bh. entiteta u iznosu od 150 miliona eura za izgradnju obilaznice kod Doboja, na dionici Koridora Vc, te dala saglasnost za entitetske garancije koje mogu iznositi do 800 miliona maraka (oko 400 miliona eura).

Nakon cjelodnevne rasprave, koju je obilježilo protivljenje opozicije novim zaduženjima RS, ali i podrška projektima u infrastrukturi koji bi se finansirali iz vlastitih sredstava, skupštinska većina podržala je odluku o zaduženju RS prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje projekta Koridor Vc, obilaznica Doboj, u iznosu od 150 miliona eura.

“Cilj projekta je da se obezbijede dodatna sredstva za izgradnju dionice autoputa Koridor Vc, dužine oko šest kilometara, a namijenjena su za finansiranje konsultantskih usluga i građevinskih radova na obilaznici Doboj”, navodi se u odluci.

Na posebnoj sjednici entitetskog parlamenta odobreno je i izdavanje garancija entiteta za kreditna zaduženja u ovoj godini, do iznosa od 800 miliona maraka.

Resorna ministarstva su iskazala interes za izdavanje garancija prvenstveno u oblasti energetike, zdravstva i za Olimpijski centar Jahorina.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision