Nedjelja, 14. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton 7° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Septembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Rudnik ‘Breza’ dobija ‘čelo’ koje kopa 1.500 tona uglja za jedan dan

U jami Kamenice u Rudniku mrkog uglja u Brezi sutra će biti pušteno u rad novi širokočelni kompleksa vrijedan 19,5 miliona KM.

Novi mehanizovani širokočelni kompleks nabavljen je sredstvima državne kompanije Elektroprivreda BiH, a investicija je realizovana u okviru procesa dokapitalizacije rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.

Novo mehanizovano široko čelo i reparirano široko čelo u rad će pustiti Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Suad Ćosić, direktor RMU “Breza” i Piotr Broncel, član Uprave KOPEX s.a. Poljska. Novi kompleks širokog čela sa otkopnom mašinom, kapaciteta minimun 1.500 tona za jedan dan, izrađen je u skladu s posljednjim tehnološkim i tehničkim dostignućima u rudarstvu i značajan je doprinos humaniziranju rada i povećanju sigurnosti na radu. Novi kompleks stvorit će preduslove za veću i jeftiniju proizvodnju uglja iz podzemne eksploatacije u narednih deset godina i omogućit će ostvarivanje planirane proizvodnje uglja, saopćili su iz Elektroprivrede BiH, prenosi NAP.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision