Četvrtak, 11. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 9° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba11. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina
SARAJEVO: 132 MIGRANTA SKLONJENA SA ULICA, TRI OSOBE SIGURNOSNA PRIJETNJA

U opsežnoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 132 migranta sklonjena su sa sarajevskih ulica u prihvatne centre, a tri migranta označena su kao prijetnja po sigurnost.

Najveći broj migranata prebačen je u prihvatne centre Ušivak kod Hadžića i Delijaš kod Trnova, a tri osobe, koje predstavljaju sigurnosnu prijetnju, u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

“Na području Željezničke i Autobuske stanice pronađeno je 110 lica, a 22 su pronađena na ilidžanskom terminalu. Tri lica su, zbog problema koje su ranije pravila u prihvatnim centrima, stavljena pod nadzor i prebačena u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, jer predstavljaju sigurnosnu prijetnju”, rekla je glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Akcija, koja je okončana kasno sinoć, izvedena je u saradnji sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja migranata koji u velikom broju dolaze u Sarajevo.

Kuldija je ukazala da migranti borave na otvorenom, u improvizovanim smještajnim kapacitetima koji nisu nepredviđeni za tu namjenu, što može uticati na sigurnosnu situaciju na području Kantona Sarajevo.

Akcija će biti nastavljena.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision