Utorak, 11. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton -1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtvusk.ba11. Februara. 2020. USK
Sastanak federalnih parlamenataraca i predstavnika lokalne samouprave u USK

Članovi Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na jučerašnjem  su sastanku s predstavnicima kantonalne vlasti, te gradova i općina na području Unsko-sanskog kantona (USK) razgovarali o  zakonodavnim okvirima za rad jedinica lokalne samouprave.

– Unsko-sanski kanton je prvi u kojem smo organizirali ovakav sastanak. Cilj nam je primarno da izmjenimo Zakon o principima lokalne samouprave i da pomognemo u drugim zakonima koji se tiču lokalne samouprave, kao što su zakoni o građevinskom zemljištu, turizmu i pripadnosti javnih prihoda. Također, razgovarali smo o Zakonu o poljoprivrednom zemljištvu i pretvorbi, odnosno o milionskim sredstvima na računima kantona koja su blokirana zbog loših zakonskih rješenja u Federalnom parlamentu – rekao je predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Irfan Čengić.

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić, te gradonačelnici i načelnici s područja USK naduju se kako će federalni parlamentarci nakon današnjeg sastanka pokazati malo više razumijevanja i volje za potrebe i zahtjeve jedinica lokalne samouprave.

Razgovarano je o neophodnosti i niza drugih zakonskih izmjena, gdje su spomenuti i zakoni o građenju, državnoj službi, kao i pravilnici o dodjeli  financijskih sredstava.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision