Ponedjeljak, 2. Juna 2014.
Unsko-sanski kanton 7° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Savjet ministara BiH o situaciji nastaloj uslijed poplava

Aktuelna situacija nastala usljed prirodne katastrofe, poplava u BiH u maju ove godine, na dnevnom redu je današnje sjednice Vijeća ministara BiH.

Tokom današnje sjednice Vijeća ministara BiH bit će predstavljeno sve što institucije Evropske unije mogu i hoće dati kao znak pomoći nakon tragičnih poplava u našoj zemlji.

Tajne nema – kako nismo zemlja kandidat, nemamo se čemu nadati osim već preusmjerenih IPA sredstava iz sadašnjeg i budućeg budžeta pretpristupnih fondova. Nema govora, poručuju iz Brisela, da će se brojke promijeniti u korist naše zemlje.

Na dnevnom redu današnje sjednice , između ostalog su, zaključci sa 67. sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH povodom rasprave o informaciji predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o posljedicama prirodne nesreće, te realizacija zaključaka 68. vanredne sjednice Predsjedništva BiH održane 20. maja.

Prijedlog za pristupanje inicijativi “Partnerstvo za otvorenu vlast”, te odgovor Evropske komisije u vezi s molbom za razmatranje posebne pomoći Evropske unije BiH usljed stanja uzrokovanog poplavama također su na dnevnom redu, saopćilo je Vijeće ministara.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision