Srijeda, 30. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 10° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba30. Januar. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Utvrđen Nacrt budžeta BiH, povećan topli obrok
Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici razmatralo i jednoglasno utvrdilo Nacrt zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu.

– Proračun je usvojen jednoglasno u gabaritima koje je utvdilo Fiskalno vijeće, znači 966 miliona KM – izjavio je novinarima ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, dodajući da je to za 16 miliona više nego što je bio prošlogodišnji proračun.

Po njegovim riječima, u ovom povećanju je omogućeno da se implementira i ono što je parlament donio, a to je povećanje plaća policajcima i povećanje toplog obroka za dvije KM uposlenicima u institucijama BiH, izuzev izabranih i imenovanih dužnosnika.

– Znači, izuzev parlamentaraca, ministara, direktora agencija… Razlog za ovo je to što smo 2012. donijeli odluke kojima smo smanjivali plaće, topli obrok, naknade za prijevoz i sve ostalo. Korektnošću svih proračunskih korisnika, pregovorima sa sindikatima, jednostavno je omogućeno da i ovaj dio odluke implementiramo – pojasnio je ministar Bevanda.

Izrazio je zadovoljstvo „da je jedna etapa u usvajanju proračuna završena“.   Podsjetio je da je procedura usvajanja proračuna takva da se on sada upućuje Predsjedništvu BiH, koje je faktički predlagatelj prema oba doma parlamenta BiH, gdje se on konačno usvaja.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision