Petak, 18. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba18. Januar. 2019. Bosna i Hercegovina
SBB izašao iz koalicije u ZDK: Ne želimo biti dio pregovora Bh. bloka i SDA
U razgovoru za Klix.ba predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Ermin Čehić je u izjavi za Klix.ba kazao da je danas izašao za govornicu i informisao koalicione partnere o ovoj odluci.

“Sačekao sam početak sastanka, zahvalio se na dosadašnjoj saradnji partnerima koji su činili Bh. blok, obavijestio ih da SBB ne može biti dio ove većine na području ZDK i da je to odluka Predsjedništva SBB-a nakon razmatranja mogućnosti pregovora Bh. bloka s drugim političkim subjektima, u ovom slučaju sa SDA”, kazao je Čehić te dodao da ne žele iznevjeriti svoje birače i ne ispuniti obećanja koja su dali zastupnicima.

Ranije su sporazume sa SDA javno odbijali i zastupnici drugih političkih stranaka u Bh. bloku, a ko će još možda zvanično napustiti većinu u ZDK, koja sada ima 18 zastupnika, nije poznato. Upravo zbog toga sada je “većina” koncentrisana u jednom čovjeku Omeru Škalji koji je ranije izbačen iz Nezavisnog bloka i djeluje kao nezavisni kandidat. SDA je ranije govorila da je dogovorila saradnju sa Strankom za BiH, a da li će uspjeti dogovoriti novu većinu ostaje da se vidi.

“SBB je vodio računa da skupštinska većina i dalje ima 18 zastupnika. Nismo ugrozili vladajuću većinu i naša odluka je isključivo političke prirode”, dodao je Čehić.

Nakon sastanka je uslijedila pauza zbog džuma-namaza, a sastanak u zgradi Vlade ZDK trebao bi uskoro biti nastavljen.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision