Četvrtak, 24. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba24. Januar. 2019. Svijet
Senat SAD-a glasa o ukidanju djelimične blokade
Senat Sjedinjenih Država danas bi trebalo da se dogovori o tekstu kojim bi se ukinula djelimična blokada rada saveznih organa koja traje od 22. decembra prošle godine i utiče na ekonomiju, ali i na moral Amerikanaca, prenosi France presse.

Rad saveznih organa je djelimično blokiran zbog nesuglasica između demokrata u Kongresu i Bijele kuće o finansiranju zida na granici s Meksikom.

Američki predsjednik Donald Trump ponovio je više puta kako neće popustiti i kako će nastaviti da traži više od pet milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom u borbi protiv ilegalne imigracije.

Za sada je malo vjerovatno da će republikanski senatori uspjeti da ubijede demokratske kolege da se pridruže republikanskom prijedlogu.

Da bi neki tekst bio usvojen u Kongresu, potrebno je da dobije 60 glasova u Senatu, gdje republikanci imaju 53 od 100 mjesta. Tekst također treba da dobije većinu glasova u Predstavničkom domu.

Djelimičnom blokadom rada saveznih organa obuhvaćeno je oko 800.000 zaposlenih širom Sjedinjenih Država, koji su na prinudnom odmoru ili rade bez novčane nadoknade.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision