Četvrtak, 23. Maj 2019.
Unsko-sanski kanton 30° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba23. Maj. 2019. Bosna i Hercegovina
SJEDNICA VLADE FEDERACIJE BIH

Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici, koja je počela u Mostaru, razmatrati Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Zakon predviđa da demobilisani borci i članovi njihovih porodica mogu ostvariti više prava, među kojima su prava na zdravstvenu zaštitu, liječenje u inostranstvu, banjsko i klimatsko liječenje, jednokratna novčana pomoć za liječenje, prednost u korištenju usluga zdravstvenih ustanova, troškovi prevoza za liječenje u drugom kantonu i besplatno liječenje PTSP-a.

Vlada će se izjasniti o utvrđivanju interesa Federacije BiH za obavljanje usluga željezničkog putničkog i kombinovanog saobraćaja JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo u 2019. godini.

Na dnevnom redu je i razmatranje četiri programa utroška s kriterijumima raspodjele sredstava namijenjenih oblasti zdravstva u Federaciji, u ukupnom iznosu od 36.550.000 maraka.

Pred članovima Vlade FBiH je i dokument Smjernice ekonomske i fiskalne politike FBiH za period 2020.-2022. godina. Ključne aktivnosti u sferi fiskalne politike prvenstveno podrazumijevaju djelovanje u pravcu stvaranja povoljnog i stabilnog poslovnog okruženja, atraktivnog za povećan priliv i domaćih i stranih investicija, kao glavnog generatora projektovanog srednjoročnog makroekonomkog rasta.

Biće razmatrane i informacije o primjeni Liste invaliditeta Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, te Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o provođenju Odluka o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH za 2018. godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision