Petak, 8. Novembar 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krstarica.rs8. Novembar. 2019. Region
Slovenija: Ministar odbrane negira kupovinu transportera

Slovenački ministar odbrane Karl Erjavec demantovao je danas da Slovenija namjerava da kupi više od 10 oklopnih transportera Valuk 6×6.

On je to rekao na sjednici skupštinskog odbora za odbranu, koja je sazvana na zahtjev opozicione Ljevice nakon što su vojni zvaničnici izjavili da su sredstva za kupovinu tih vozila predviđena u budžetima za 2020. i 2021. godinu.

Levica je zahtevala posebnu sednicu Odbora nakon što su načelnica Generalštaba Alenka Ermenc i direktor Direktorata logistike u ministarstvu odbrane Željko Kralj ranije rekli da je kupovina 14 transportera Valuk 6×6.

Erjavec je istakao da ministarstvo nije u procesu kupovine transportera jer oni godinama nisu dostupni za prodaju, prenosi STA.

Kada su ministru pročitane izjave Eremenceve i Kralja sa sednice o budžetu, on je rekao da čak i ako je nešto predviđeno budžetom, to ne znači da će bitii kupljeno.

„Ponavljam,ministarstvo nije usvojilo nikakvu odluku o toj kupovini i za to ne postoji posebna stavka u budžetu“, rekao je Erjavec.

On je dodao da je vojska ukazala na potrebu kupovine Valuka 6×6 i da je ta potreba razmotrena.

„Zaključili smo da nećemo realizovati kupovinu jer to ne bi bilo u skladu sa našim ciljevima i razvojem kapaciteta naših snaga“, zaključio je Erjavec.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision